06 - 25 007 457 info@alexandrarakemann.nl

Verdiepingsreis voor vrouwen

Jordanië doet iets met je. De overweldigende bergen rondom Petra maken dat je stil valt. Er is alleen dat moment. Ik Ben. De Wadi Rum woestijn is weer veel lieflijker, zachter, kleurrijk. Deze omgeving maakt iets in je wakker. Iets wat wij noemen “het vergeten weten”. Het maakt oeroude herinneringen over ons vrouwzijn wakker. Het ons weer verbinden met dit vrouw-Zijn staat centraal tijdens deze reis.

Thuis bij jezelf

Caroline organiseert al jarenlang reizen naar de Wadi Rum woestijn in Jordanië. Deze vrouwenverdiepingsreis is een nieuw aanbod. We lopen van Petra naar de Wadi Rum woestijn in 8 dagen tijd. We reizen met bedoïenen die de omgeving goed kennen en met kamelen. Verder leggen we sommige afstanden af met de jeep. We slapen in de openlucht onder de miljoenen sterren, op zachte matrassen en onder lekkere warme dekens.
De bedoïenen koken voor ons onderweg en maken het vuur. We zijn in goede handen. De bedoeïnen zijn een mooie spiegel. Zij zijn levenskunstenaars als het gaat om alles met aandacht, in harmonie en pure eenvoud te doen.
Onderweg komen we langs de meest adembenemende (kracht)plekken. We stoppen voor meditaties, rituelen, initiaties. We richten ons op verbinding met onszelf, elkaar, de omgeving, het vergeten weten. We zakken steeds dieper in ons lichaam. We komen steeds meer thuis bij onszelf.

Sistercirkel

 We staan tijdens deze reis stil bij wat het vrouwzijn voor ons betekent. Hoezeer leven wij de vrouw in onszelf en hoezeer leven wij de man in onszelf en wat betekent dat eigenlijk? Zijn beide kanten met elkaar in balans? Durf jij als vrouw in je kracht te gaan staan en ben je dan nog steeds in contact met je hart? Durf jij je eigen grootsheid te leven? Durf je uit de schaduw te stappen en in het licht te gaan staan? Voel je een verlangen om meer te gaan stromen, je meer te openen, te verzachten, te vertragen? Mag je meer gaan bloeien? Tijdens onze reis komen deze thema’s voorbij. We vormen met elkaar een ‘sistercirkel’, zo vrouwen in deze omgeving lang geleden bij elkaar kwamen in een rode tent om vrouwenzaken met elkaar te bespreken. Sisters luisteren naar elkaar, steunen elkaar en respecteren en accepteren elkaar volledig, zonder dat ze nu meteen vriendinnen hoeven te zijn of worden. 

De reis is bedoeld voor vrouwen die al langer met hun persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, ervaring hebben in lichaamsgericht werken en in staat zijn om hun projecties, patronen en overtuigingen onder ogen te zien en zelf te dragen.

Van Petra te voet naar Wadi Rum

Er zijn nog steeds sporen te vinden in de ruige droge valleien van de karavanen die jaren geleden met goederen richting Petra trokken: het knooppunt tussen zuid, oost, west en noord. Wanneer je door de oude stad Petra dwaalt wordt het vergeten weten meteen wakker. Zoveel tempels hier die gewijd zijn aan godinnen als Isis, aan vruchtbaarheid etc. De vrouwenkracht, de sensualiteit en de wijsheid is voelbaar in dit grondgebied. Ons oorspronkelijke goddelijke DNA wordt hier wakker getrild. We mogen het ons weer herinneren.

De eerste twee dagen van de wandelreis trekken we met een gids door de bergen met uitzicht op Israël. Na twee dagen komen we aan in de Wadi Rum woestijn. In de dagen erna trekken wij met de bedoeïnen en hun kamelen elke dag in stilte naar een nieuwe overnachtingsplek met telkens weer een waanzinnig uitzicht. De niet-lopers onder ons kunnen zich mee laten wiegen op de rug van een kameel. ’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds wordt er een heerlijke maaltijd op een vuurtje klaargemaakt. ’s Avonds maken we een kampvuur, wisselen we ervaringen uit, maken we muziek of is er tijd voor jezelf.

De reis in vogelvlucht

Dit is een 12-daagse reis, inclusief de twee reisdagen. We doen in deze reis het levendige Aqaba aan. We dompelen ons voor een moment onder in een luxe beachclub aan het strand. We snorkelen in de Rode Zee, om de tijd te verliezen in de prachtige, kleurrijke onderwaterwereld. We reizen af naar Petra en lopen in 8 dagen van Petra naar en door de Wadi Rum woestijn. We lopen gemiddeld 5 uur per dag in stilte. Onderweg doen we meditaties, sharings, lichaamsgerichte oefeningen, rituelen en initiaties.

Voor een uitgebreid reisschema en informatie over de kosten kun je hier de folder aanvragen.

Ga je met ons mee op reis?

Data voor de komende twee reizen:

* Najaar 2021 (okt/nov), mits er vluchten gaan

Reistijden en vluchtschema’s zijn altijd onder voorbehoud.
Voel je het borrelen in jezelf? Wordt er een verlangen in jou wakker?
Durf je deze stroom te volgen? Laat je verwonderen. Laat je verrassen.
Wij nemen je graag mee op reis door dit betoverende land.

alle liefs van
Caroline en Alexandra