06 - 25 007 457 arakemann@gmail.com

Verdiepingsreis voor vrouwen

Jordanië doet iets met je. De overweldigende bergen rondom Petra maken dat je stil valt. Er is alleen dat moment. Ik Ben. De Wadi Rum woestijn is weer veel lieflijker, zachter, kleurrijk. Deze omgeving maakt iets in je wakker. Iets wat wij noemen “het vergeten weten”. Het maakt oeroude herinneringen over ons vrouwzijn wakker. Het ons weer verbinden met dit vrouw-Zijn staat centraal tijdens deze reis.

Thuis bij jezelf

We hebben door de jaren heen een hechte vriendschapsband opgebouw met de locals. We lopen van Petra naar de Wadi Rum woestijn in 8 dagen tijd. We reizen met bedoïenen die de omgeving goed kennen en met kamelen. Verder leggen we sommige afstanden af met de jeep. We slapen in de openlucht onder de miljoenen sterren, op zachte matrassen en onder lekkere warme dekens.
De bedoïenen koken voor ons onderweg en maken het vuur. We zijn in goede handen. De bedoeïnen zijn een mooie spiegel. Zij zijn levenskunstenaars als het gaat om alles met aandacht, in harmonie en pure eenvoud te doen.
Onderweg komen we langs de meest adembenemende (kracht)plekken. We stoppen voor meditaties en rituelen. We richten ons op de verbinding met onszelf, elkaar, de omgeving, het vergeten weten. We zakken steeds dieper in ons lichaam en komen steeds meer thuis bij onszelf.

Sistercirkel

 We staan tijdens deze reis stil bij wat het vrouwzijn voor ons betekent. Sta jij als vrouw in je kracht en ben je dan nog steeds in contact met je hart? Durf je uit de schaduw te stappen en in het licht te gaan staan? Ervaar jij leiderschap over je eigen leven? Ben je in contact met je ziel en met dat wat er (meer) geleefd wil worden? Herken je een verlangen om (seksueel) meer te gaan stromen, je meer te openen, te verzachten, te vertragen?

We vormen met elkaar een sistercirkel, zo vrouwen in deze omgeving lang geleden bij elkaar kwamen in een rode tent om thema’s met elkaar te bespreken als seksualiteit, intimiteit, pijn, rouw, overgang. Sisters luisteren naar elkaar, steunen elkaar, respecteren en accepteren elkaar, zonder dat ze iets voor een ander op hoeven te lossen of meteen vriendinnen hoeven te worden. Al worden er in de woestijn vaak vriendschappen voor het leven gesloten. 

De reis is bedoeld voor vrouwen die al langer met hun persoonlijke ontwikkeling bezig zijn en ervaring hebben in lichaamsgericht werken.

Van Petra te voet naar Wadi Rum

Er zijn nog steeds sporen te vinden in de ruige droge valleien van de karavanen die jaren geleden met goederen richting Petra trokken: het knooppunt tussen zuid, oost, west en noord. Wanneer je door de oude stad Petra dwaalt wordt het vergeten weten wakker. Zoveel tempels hier die gewijd zijn aan godinnen als Isis, aan vruchtbaarheid etc. De vrouwenkracht, de sensualiteit en de wijsheid is hier voelbaar in de aarde en helpt ons om ons weer te herinneren wat op celniveau ligt opgeslagen.

De eerste twee dagen van de wandelreis trekken we met een gids door de bergen met uitzicht op Israël. Na twee dagen komen we aan in de Wadi Rum woestijn. In de dagen erna trekken wij met de bedoeïnen en hun kamelen elke dag in stilte naar een nieuwe overnachtingsplek met telkens weer een waanzinnig uitzicht. De niet-lopers onder ons kunnen zich mee laten wiegen op de rug van een kameel. ’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds wordt er een heerlijke maaltijd op een vuurtje klaargemaakt. ’s Avonds maken we een kampvuur, wisselen we ervaringen uit, maken we muziek of is er tijd voor jezelf.

De reis in vogelvlucht

Dit is een 13-daagse reis, inclusief de twee reisdagen. Op 21 oktober 2021 vertrekken we naar Jordanië. We vliegen met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Na aankomst gaan wij met de taxi naar Petra, startpunt van onze trektocht. Na een bezoek aan Petra lopen we in 8 dagen van Petra naar en door de Wadi Rum woestijn. We lopen gemiddeld 5 uur per dag in stilte. Onderweg doen we meditaties, sharings, lichaamsgerichte oefeningen, en rituelen, afgestemd op dat wat leeft in de groep en in het licht van bewustzijn wil komen. Na onze trektocht reizen we af naar Aqaba, een gezellig, middelgroot stadje aan de Rode Zee.

Voor een uitgebreid reisschema en informatie over de kosten kun je hier de folder aanvragen.

Ga je met ons mee op reis?

Eerstvolgende vrouwenwoestijnreis:
* zondag 20 maart 2022 – vrijdag 1 april 2022

Reistijden en vluchtschema’s zijn altijd onder voorbehoud.

Vanwege de onzekerheden rondom COVID-19 hanteren we een soepel annuleringsbeleid.
Voel je iets borrelen in jezelf? Wordt er een verlangen in jou wakker?
Durf je deze stroom te volgen? Laat je verwonderen. Laat je verrassen.
Wij nemen je graag mee op reis door dit betoverende land.

alle liefs van
Caroline en Alexandra