06 - 25 007 457 arakemann@gmail.com

Soul Revival

Teruggeworpen op jezelf in de natuur
volgens het oer-oude ritueel van de vision quest

I wait patiently
at the border of the lake
for your mind to break
your soul to shake
and you true nature
to wake

 – alexandra

 

 

24-uurs Vision Quest in Drenthe

Een vision quest is een overgangsritueel. Het is een eeuwenoud ritueel dat bij de indianen weg komt. Wanneer een jongen 12 jaar was werd hij onder de rokken van zijn moeder weggehaald en zonder eten en drinken het bos ingestuurd. Hij mocht pas terugkomen als hij een dier had gedood. De jonge jongen verbleef soms dagen en nachten in zijn eentje in de natuur. Hij werd teruggeworpen op zichzelf, de dagen leken jaren voor hem, ’s nachts moest hij zijn angsten zien te bedwingen, en het schieten van een dier vraagt om focus en concentratie. Zo werd deze jongen in een heel korte tijd ineens volwassen. Wanneer hij terugkwam in het dorp was het groot feest. Deze jongen had de moed getoond om te gaan en was zijn eigen kracht gaan voelen in de natuur. Hij heeft in een relatief korte tijd, emotioneel de overgang gemaakt van jongen naar volwassene.

De dagen tijdens een Quest lijken soms eindeloos lang. Maar het ritueel van de Quest werkt als een snelkookpan. Wanneer de bedding stevig is en de intentie helder is, zal de natuur haar werk doen. Alle spirits en elementen werken samen en spiegelen jou in de energie wat er gezien wil worden. Dit ritueel gaat voorbij aan dat wat je al wel weet of kent. Het opent het veld van niet-weten voorbij tijd en ruimte. Wanneer jij je kunt openen voor de mysterie van het leven en de oneindige intelligentie van het universum dan kan er diepe transformatie plaatsvinden.

 

Persoonlijke ervaring

Ik ben zelf twee keer op Vision Quest geweest. Ik verbleef 4 dagen en 4 nachten zonder eten of tent in de natuur van de Franse Alpen, in gebied waar wolven en beren leven. De Quest is voor mij het begin geweest van een reeks veranderingen in mijn leven. Ik ben daadwerkelijk de roep van mijn ziel gaan horen en volgen. Ik kocht een zomerhuisje in een bos in Drenthe en ik verkocht mijn huis om de weg vrij te maken naar een nieuw avontuur in het buitenland.
Ik volgde bij Soul Quest de opleiding voor Vision Quest Begeleider. En nu wil dit meer en meer geleefd worden. Mijn ziel is thuisgekomen in het Quest Veld. Mijn liefde voor de natuur, voor zwerven, voor verdwalen, voor thuiskomen, voor het begeleiden van processen, voor de magie van het leven, de spirits, de bomen en de natuurwezens, komt hierin allemaal samen. Ik ben de Zigeunerin, de Ziener, de Moeder, de Sjamaan, de Tovenaar, de Wildernisgids, de Krijgster en tesamen vormen ze de bedding voor jouw vision quest.

24-uurs Vision Quest in Zuid-Drenthe

Een 24-uurs Vision Quest is van vrijdag 17:30 uur tot zondag 16:00 uur.
Van zaterdag op zondag verblijf je 24 uur in de natuur in Drenthe.
We bereiden jouw verblijf in de natuur zorgvuldig voor. We bieden je een stevige bedding op de plek waar ik ben opgegroeid. Het basiskamp is op het terrein van mijn moeder. De 24-uurs Vision Quest is spannend, uitdagend en uit je comfort-zone. Je ervaart hoe het is om helemaal teruggeworpen te zijn op jezelf. Het kan diepe thema’s aanraken. Het kan processen versnellen en inzichten geven. Wanneer je door de poort gaat stap je in het Quest-veld, voorbij tijd en ruimte. Je zult de tijd anders gaan ervaren. Je bent heel dicht bij de natuur en dat zal hoe dan ook iets in je wakker maken. Wij zijn gelijk aan de natuur. Wanneer we op dezelfde frequentie komen als van de natuur (en dat gaat vanzelf), dan komen we meer in contact met ons hart (waar word je blij van) en de stem van onze ziel (wat geeft betekenis aan je leven).