06 - 25 007 457 arakemann@gmail.com

Ik ben net thuis van de afsluiting van het laatste blok van de vrouwenjaartraining Terugkeer van de Heilige Seksualiteit, van Hermine, waar ik samen met Diana assistente was en de bedding gaf. “Wat doe je dan tijdens zulke dagen?” vraagt iemand uit het dorp aan mij. “Nou dit laatste blok stond de yoni centraal.” “Yoni?” “Ja, dat is een ander woord voor vagina.” Ik zie hoe haar ogen wegdraaien en hoe ze ongemakkelijk wordt. Veel mensen bij mij uit het dorp verklaren me voor gek en voorheen kon ik me dit behoorlijk aantrekken, maar inmiddels niet meer. Ik draag mijn eigen wijsheid. Zeker na de ervaring van de afgelopen 3 dagen. Ik zie hoe in een korte tijd de deelnemers zoveel meer in hun kracht zijn gaan staan. Hoe de vrouwen contact maken met hun wijsheid, hun vrouwelijke essentie en werkelijk hun grootsheid durven te gaan leven. En dat is mijn missie in het leven. Dan maar gek. 

Veel vrouwen hebben in hun leven te maken gehad met (seksueel) misbruik, verkrachting, gedwongen seks binnen het huwelijk en willen absoluut geen contact meer maken met hun yoni of hun baarmoeder. Het hele onderlichaam is dé plek die direct verbonden is met dit trauma en dus met de pijn hiervan, de boosheid en het verdriet. Ik heb wederom gezien hoe helend het is als wij als vrouwen in een veilige setting ons deze lichaamsdelen weer mogen gaan toe-eigenen en in ere kunnen herstellen. Als we onszelf weer kunnen gaan zien als heilig, onschuldig, puur en waardevol. Als we onze baarmoeder kunnen gaan ervaren als een plek van schepping en creatie van nieuw leven! Wow! Als we de yoni kunnen zien als een prachtig onderdeel van ons lichaam, in plaats van een lichaamsdeel waar walging en afkeer aan kleeft. Hoeveel vrouwen kunnen hier werkelijk met ogen van liefde naar kijken en de schoonheid er van zien? En hoe schrijnend eigenlijk dat de meeste vrouwen dat niet kunnen. Naar mijn idee is een groei in Zelfliefde niet mogelijk als je niet werkelijk contact kunt maken met alle delen van je lichaam en hier in liefde naar kunt kijken. En kun je zonder Zelfliefde eigenlijk wel gelukkig zijn en je verbonden voelen?

Wanneer de lading van het (seksuele) misbruik, uit deze of vorige levens, vrijgemaakt en geheeld wordt, kunnen we weer in contact komen met onze oerkracht. Dan wordt de weg vrijgemaakt om voorzichtigaan te gaan genieten van de seksuele stroom die ons zo kan vervullen en waar we zoveel levensenergie van kunnen krijgen. 

Ik ben diep geraakt en ontroerd door de processen die deze vrouwen zijn aangegaan. Voorbij gevoelens van schuld en schaamte. Vol in contact met hun pijn, verdriet en woede. Om vervolgens te ervaren dat ze zichzelf hierin kunnen dragen en dat ze gesteund worden door de andere vrouwen in de cirkel. Simpelweg door een arm om je heen, een begrijpende blik, een woord van troost. De kracht van de sistercirkel is soms beyond words. 

Lieve vrouwen. We kunnen zoveel voor elkaar betekenen. Mocht je binnenin jezelf een roep of een verlangen voelen, er is altijd wel een vrouwenjaartraining bij jou in de buurt. Er is steeds meer op dit gebied, omdat er steeds meer bewustzijn en wijsheid wordt aangesproken in ons. Ik heb vrouwenjaartrainingen gevolgd bij Hermine en Sifra en bied nu vrouwenjaartrainingen aan in het noorden van Nederland. Kijk gerust eens op mijn website. De komende tijd geef ik workshops bij Bij-Agnes en Edanz in Groningen, en op het Soulsteps festival in Drenthe. Hoe meer vrouwen hun diepere wijsheid gaan leven, hoe beter. Het godinnenweb mag gaan groeien en groeien. Hiermee dienen we onszelf en ook onze dochters, zoons en mannen. Ahey.