06 - 25 007 457 arakemann@gmail.com

Het mysterie van de vrouw

En een vrouw die diep verbonden is met haar yin-energie is van een ongekende kracht en schoonheid. Haar vitaliteit en sensualiteit straalt uit haar ogen en maakt haar onweerstaanbaar. Ze doet niet sexy of verleidelijk maar ze belichaamt haar vrouwelijkheid van binnenuit en heeft contact met een diepere bron. Ze trekt je aan, als een magnetisch veld en brengt je in contact met haar onpeilbare diepte. Het mysterie van vrouw.

In verbinding met je Vrouw-Zijn

De training gaat over het her(vinden) van een diepe verbinding met jezelf waardoor je je ook dieper kunt gaan verbinden met een ander en met het grotere geheel.

We staan tijdens deze vrouwenjaartraining stil bij wat het vrouwzijn voor ons betekent. Hoe vrouwelijk of hoe mannelijk voelen wij onszelf? Zijn beide kanten met elkaar in balans? Durf jij als vrouw in je kracht te gaan staan en ben je dan nog steeds in contact met je hart? Of ben je geneigd om jezelf weg te cijferen en stil te houden? Durf jij je eigen grootsheid te leven, uit de schaduw te stappen en in het licht te gaan staan? Voel je een verlangen om je meer te openen, te verzachten, te vertragen, waardoor het leven weer meer door je heen kan gaan stromen en jij meer kan gaan leven wie je werkelijk bent?

    fotografie: Mos Schuttinga

Voor wie is deze training?

Zo vaak ontmoet ik vrouwen die zich niet verbonden voelen met zichzelf en met de wereld. Die zich afgesneden voelen van het leven en zich diep eenzaam voelen. Vrouwen die zich niet meer mooi en sensueel voelen. Vrouwen die geen contact hebben met hun ziel. Niet meer weten waar ze nu werkelijk blij van worden of waar ze het allemaal voor doen.

En tegelijkertijd is er een groot verlangen. Een verlangen om hiervan bevrijd te zijn. Om weer contact te voelen met creativiteit, seksualiteit, speelsheid, verwondering. Een verlangen naar meer plezier, verbinding, kracht en wijsheid.

Ik geef deze training voor alle vrouwen die pijn, angst, verdriet, boosheid, schul en/of schaamte in zich meedragen en hier in een diepere laag naar willen kijken en in willen helen. De training is lichaamsgericht en vraagt daarom wel om een zekere vorm van (zelf)bewustzijn en ervaring met lichaamsgericht werken. Voorafgaand aan de training ontvang je een vragenlijst omdat de training niet voor iedereen geschikt is.

Ik geef deze training voor alle vrouwen die zichzelf als ‘hard’ ervaren. Hard voor zichzelf en hard voor hun omgeving. Vrouwen die de lat hoog leggen, kritisch zijn op zichzelf en anderen, perfectionisme nastreven, hun leven willen controleren en altijd spanning voelen in hun systeem. 

Ik geef deze training voor alle vrouwen die zich onzeker voelen over zichzelf of over hun lichaam. De media is er voor een groot deel de oorzaak van dat wij vrouwen zo onzeker zijn geworden. Of we zijn te dik, of onze borsten zijn te groot of te klein, of te slap.  Elk putje, rimpeltje, vetrolletje moet gladgestreken en met grijze haren tel je niet meer mee. Hoe lang willen we dit nog geloven?

Ik geef deze jaartraining voor alle vrouwen die zich alleen en eenzaam voelen. Wij worden niet opgevoed met het beeld dat vrouwen te vertrouwen zijn, dat je op elkaar kunt leunen, dat je elkaar kunt steunen en helpen en dat je niet elkaars concurrent bent. We zijn snel geneigd om onszelf met andere vrouwen te gaan vergelijken, te concurreren en de strijd aan te gaan. Hier mogen we mee ophouden. Het dient onszelf en de wereld niet.

Ik geef deze training voor alle vrouwen die er naar verlangen om hun eigen kracht te leven, vanuit verbinding, vrijheid, wijsheid en authenticiteit.

 Sistercirkel

We vormen met elkaar een sistercirkel. Kenmerkend voor een sistercirkel is dat iedereen elkaar onvoorwaardelijk accepteert vanuit liefdevolle aanwezigheid. Je roddelt niet over elkaar en je hoeft ook niet elkaars vriendinnen te zijn of te worden. Niemand wordt uitgestoten of buitengesloten. Alle vrouwen in de cirkel zijn je spiegels. Soms spiegelen ze die facetten in jezelf die je zelf lastig vindt en waar je je daarom van hebt afgescheiden. Alle afgescheiden delen mag je in de ogen kijken. Alle sisters zijn spiegels van jezelf maar ook van het collectief en de collectieve wonden. Dit mag in het licht van bewustzijn komen waardoor het kan transformeren en jij als mens anders in het leven komt te staan.

We komen samen zo vrouwen in vroegere tijden ook samenkwamen en hun wijsheden deelden. We mogen ons weer her-inneren. Want we weten. Het is alleen vergeten. Het vergeten weten. En het wil weer opgehaald, gevoeld, geleefd, gedeeld. Dan voelen we ons weer verbonden. Dan komt er weer bezieling in wie we zijn en wat we doen. Dan vertrouwen we weer op onze intuïtie. Dan brengen we onszelf weer volledig in, vanuit onze authenticiteit, kracht en kwetsbaarheid.

Inhoud van de training

In de training maken we gebruik van dans, het medicijnwiel, de sjamanendrum, zingen, trancereizen, opstellingen, energiewerk, massage, visualisaties, meditaties, aanraking,  kundalini yoga, lichaamswerk. We gebruiken creatieve werkvormen om vanuit ons vrouwzijn weer te leren om ons over te geven aan een creatieve stroom. We werken met rituelen en ceremonies om te kunnen ervaren wat dit ons brengt. We werken met de transformatiekracht van het vuur en de reinigingskracht van het  water. Vrouwen zijn de hoeders van de kruiden. We maken bloemenkransen en ons eigen florida water. We leven met de seizoenen en de maancyclus en staan stil bij de betekenis ervan. In deze vrouwenjaartraining krijg je volop de kans om de wijze, wilde, liefdevolle, zachte, kwetsbare, krachtige vrouw in jou weer wakker te maken.

Weekend 1: verbinden met elkaar, met de aarde, met de yin-energie, met de maan. Zakken in je lichaam, contact maken met je hart en je baarmoeder. Wakker maken van het vergeten weten. Aandacht voor het innerlijk kind. Heling in de moederlijn. Contact maken met de blauwdruk van je ziel. Zitten in de cirkel, delen, zingen, dansen.
Weekend 2: Contact met het donker in jou. Lilith en Eve. Baarmoederkracht. Bekkenschommel. Heilige seksualteit. Mannelijke en vrouwelijke energie.
Weekend 3: Tempelwerk. Contact maken met de godin in jou. Sacred body massage. Jouw lichaam is een heilige tempel. Sexual grounding.
Weekend 4: Heling in de vaderlijn. In je kracht gaan staan.
Weekend 5: Eerste chakra. De yoni als heilige tempel. Leven en sterven. Oogsten. Ontvangen.

 

Even Yang wat op een rijtje

De jaartraining bestaat uit 5 weekenden van zaterdag 10.00 u tot zondag 16.00 u

  • data voor 2022 zijn: is de kosmos ingegooid maar nog niet geland

  • Bijdrage voor de jaartraining is 1122 euro inclusief btw.
  • Je zorgt zelf voor overnachtingen, lunches en diner. Een uitgebreide lijst van b&b’s en campings in de buurt is bij mij op te vragen.
  • De groep is minimaal 8 personen en maximaal 16 personen.
  • Locatie: is de kosmos in gegooid maar nog niet geland
Ik meld me aan voor de Vrouwen-jaartraining
Bezig met versturen