06 - 25 007 457 arakemann@gmail.com

Het mysterie van de vrouw

Een vrouw die verbonden is met haar yin-energie is van een ongekende kracht en schoonheid. Haar vitaliteit en sensualiteit straalt uit haar ogen en maakt haar onweerstaanbaar. Ze doet niet sexy of verleidelijk maar ze belichaamt haar vrouwelijkheid van binnenuit en heeft contact met een diepere bron. Ze trekt je aan, als een magnetisch veld en brengt je in contact met haar onpeilbare diepte. Het mysterie van de vrouw.

In verbinding met je Vrouw-Zijn

De training gaat over het her(vinden) van een diepe verbinding met jezelf waardoor je je ook dieper kunt gaan verbinden met een ander en met het grotere geheel.

We staan tijdens deze vrouwentraining stil bij wat het vrouwzijn voor ons betekent. Hoe vrouwelijk of hoe mannelijk voelen wij onszelf? Zijn beide kanten met elkaar in balans? Sta jij in je kracht en ben je dan nog steeds in contact met je hart? Ben je geneigd om jezelf weg te cijferen en je stil te houden?  Of overschreeuw je jezelf juist? Ken jij je eigen authenticiteit? Doe je dingen die je doet vanuit een bezieling? Vanuit je hart? Voel je een verlangen om je meer te openen, te verzachten, te vertragen, waardoor je je vrouwelijkheid, je sensualiteit, je creativiteit en je levenslust weer meer kunt gaan ervaren en toelaten?

    fotografie: Mos Schuttinga

Voor wie is deze training?

Zo vaak ontmoet ik vrouwen die zich niet verbonden voelen met zichzelf en met de wereld. Die zich afgesneden voelen van het leven en zich regelmatig eenzaam voelen. Vrouwen die zich niet meer mooi en sensueel voelen. Vrouwen die weinig contact hebben met hun hart of hun ziel. Niet meer weten waar ze nu werkelijk blij van worden of waar ze het allemaal voor doen.

En tegelijkertijd is er een groot verlangen. Een verlangen om hiervan bevrijd te zijn. Om weer contact te voelen met creativiteit, seksualiteit, speelsheid, verwondering. Een verlangen naar meer plezier, verbinding, kracht en wijsheid.

Ik geef deze training voor alle vrouwen die pijn, angst, verdriet, boosheid, schuld en/of schaamte in zich meedragen en hier in een diepere laag naar willen kijken en in willen helen. De training is lichaamsgericht en vraagt daarom wel om een zekere vorm van (zelf)bewustzijn en ervaring met lichaamsgericht werken. Voorafgaand aan de training ontvang je een vragenlijst omdat de training niet voor iedereen geschikt is. In deze training wil ik voorbij gaan aan het veld van de persoonlijkheid, voorbij aan de verhalen die ons hebben gevormd, naar het veld van niet-weten. Hiervoor is het belangrijk dat je jezelf kunt dragen en aanwezig kunt zijn en blijven bij wat zich aandient in het moment. 

Ik geef deze training voor alle vrouwen die zichzelf als ‘hard’ ervaren. Hard voor zichzelf en hard voor hun omgeving. Vrouwen die de lat hoog leggen, kritisch zijn op zichzelf en anderen, perfectionisme nastreven, hun leven willen controleren en altijd spanning voelen in hun systeem.

Ik geef deze training voor alle vrouwen die zich onzeker voelen over zichzelf of over hun lichaam. De social media is er voor een belangrijk deel de oorzaak van dat wij vrouwen zo onzeker zijn geworden. Of we zijn te dik, of onze borsten zijn te groot of te klein, of te slap.  Elk putje, rimpeltje, vetrolletje moet gladgestreken en met grijze haren tel je niet meer mee. Hoe lang willen we dit nog geloven?

Ik geef deze training voor alle vrouwen die zich alleen en eenzaam voelen. Wij worden niet opgevoed met het beeld dat vrouwen te vertrouwen zijn, dat je op elkaar kunt leunen, dat je elkaar kunt steunen en helpen en dat je niet elkaars concurrent bent. We zijn snel geneigd om onszelf met andere vrouwen te gaan vergelijken, te concurreren en de strijd aan te gaan. Hier mogen we mee ophouden. Het dient onszelf en de wereld niet.

Ik geef deze training voor alle vrouwen die er naar verlangen om hun eigen kracht te leven, vanuit verbinding, vrijheid, wijsheid en authenticiteit.

 Sistercirkel

We vormen met elkaar een sistercirkel. Kenmerkend voor een sistercirkel is dat iedereen elkaar onvoorwaardelijk accepteert vanuit liefdevolle aanwezigheid, voorbij de oordelen. Je roddelt niet over elkaar en je hoeft ook niet elkaars vriendinnen te zijn of te worden. Niemand wordt uitgestoten of buitengesloten. Alle vrouwen in de cirkel zijn je spiegels. Soms spiegelen ze die facetten in jezelf die je zelf lastig vindt en waar je je daarom van hebt afgescheiden. Alle afgescheiden delen mag je in de ogen kijken. Alle sisters zijn spiegels van jezelf maar ook van het collectief en de collectieve wonden. Dit mag in het licht van bewustzijn komen waardoor het kan transformeren en jij als mens anders in het leven komt te staan.

We komen samen zo vrouwen in vroegere tijden ook samenkwamen en hun wijsheden deelden. We mogen ons weer her-inneren. Want we weten. Het is alleen vergeten. Het vergeten weten. En het wil weer opgehaald, gevoeld, geleefd, gedeeld. Dan voelen we ons weer verbonden. Dan komt er weer bezieling in wie we zijn en wat we doen. Dan vertrouwen we weer op onze intuïtie. Dan kunnen we onszelf weer inbrengen vanuit onze authenticiteit, kracht, waarheid en kwetsbaarheid.

Inhoud van de training

In de training maken we gebruik van dans, het medicijnwiel, de sjamanendrum, zingen, trancereizen, opstellingen, energiewerk, massage, visualisaties, meditaties, aanraking,  kundalini yoga, lichaamswerk. We gebruiken creatieve werkvormen om vanuit ons vrouwzijn weer te leren om ons over te geven aan een creatieve stroom. We werken met rituelen en ceremonies om te kunnen ervaren wat dit ons brengt. We werken met de transformatiekracht van het vuur en de reinigingskracht van het  water. Vrouwen zijn de hoeders van de kruiden. We maken in ceremonie ons eigen florida water. We leven met de seizoenen en de maancyclus en staan stil bij de betekenis ervan. In deze vrouwentraining krijg je volop de kans om de wijze, wilde, liefdevolle, zachte, kwetsbare, sensuele, krachtige vrouw in jou weer wakker te maken.

We nemen  jullie in vier weekenden mee in de krachtenvelden van het medicijnwiel.

Weekend 1: We verbinden ons met het oosten en met elkaar, met de aarde, met de yin-energie, met de maan. Het oosten is ondermeer de plek van het meisje in ons. De plek van de opgaande zon, de lente, een nieuw begin, van onze jeugd. We zakken in ons lichaam en maken contact maken met ons hart en onze baarmoeder.  We hebben aandacht voor het innerlijk kind. Heling in de moederlijn. We maken contact met de blauwdruk van onze ziel via de 7 heilige poorten in ons lichaam.  We zitten in de cirkel, delen, zingen, dansen.

Weekend 2: We verbinden ons met het zuiden van het wiel. De plek van het vuur, de volle zon, onze passie, vruchtbaarheid en seksualiteit. We laten Lilith tot leven komen. Maken contact met en onderzoeken onze baarmoederkracht, heilige seksualiteit, mannelijke en vrouwelijke energie. Baarmoederritueel.

Weekend 3: We verbinden ons met het westen van het wiel. Hier willen de diepste wonden geheeld. Heling in de vaderlijn. Maken van een krachtstok en herstellen van de kracht die voortvloeit uit de lijn van jouw voorvaderen. Wat betekent sexual grounding.  Sacred body massage. Jouw lichaam is een heilige tempel. Vuurritueel.

Weekend 4: We verbinden ons met het noorden. De plek van de winter. Het sterven. De ziel.  De tribe. Yoni-ritueel en het eren van onze vrouwelijkheid.  Maken van aqua di florida in ceremonie. Tempelwerk.

Even lekker praktisch op een rijtje:

Data voor 2022 / 2023:

11-13 november, 9-11 december, 20-22 januari, 24-26 februari.

 

 • Een bijeenkomst start op vrijdagavond 20:00 uur en eindigt op zondagmiddag om 17:00 uur.
 • Bijdrage voor de training is 1111 euro incl btw.
 • Dit bedrag is inclusief koffie en thee en een eenvoudige avondmaaltijd op zaterdagavond (soep, salade, brood) en natuurlijk onze begeleiding.
 • Je neemt zelf mee: 2x ontbijt en 2x lunch
 • Je bepaalt zelf hoe je wilt overnachten op het terrein bij de locatie. Ter plekke contant afrekenen bij de eigenaresse (Joan). Dit zijn de opties:
  – Op de slaapzaal (1 tweepersoonsbed en 4 stapelbedden): 15 euro pppn (alleen slaapzak of dekbed meenemen).
  – In een camper op de parkeerplaats (bij een grote camper) of op het kampeerterrein bij een kleine camper: 8 euro pppn.
  – In een tent op het kampeerterrein bij de locatie: 8 euro pppn
  – Grotere, grijze pipo, 2 persoons bed: 50 euro per nacht
  – Pipo rood, tweepersoonsbed: 35 euro per nacht. Niet verwarmd. 
  – Pipo bos, tweepersoonsbed: 35 euro per nacht. Houtkachel.
 • Door bovenstaand concept kan de bijdrage voor de jaartraining zo laag mogelijk blijven en kun je het qua overnachten zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Voorwaarde is wel dat je op het terrein blijft gedurende het weekend en niet elders overnacht.
 • De groep is minimaal 8 personen en maximaal 13 personen.
 • Locatie in Orvelte. Een nog onontdekte, prachtige plek, middenin de natuur van Drenthe.
 • Sira Baars, vriendin, sister en soulmate is mede spaceholder en geeft ons en mij bedding.
Ik meld me aan voor de Vrouwen-jaartraining
Bezig met versturen