06 - 25 007 457 info@alexandrarakemann.nl

Wil je echt eens stilstaan bij jezelf?

Ken je die momenten dat je verlangt naar de stilte? Dat je af wilt dalen in jezelf? Zodat je kunt stilstaan bij jezelf in plaats van maar door te hollen en op te gaan in de waan van alledag? In de woestijn lijkt dit als vanzelf te gaan. De woestijn doet iets met je.

De magie van de woestijn

Er gaat een grote kracht en wijsheid uit van de oorverdovende stilte, de eenvoud en puurheid van de woestijn. Het nodigt uit om zelf stil te worden en in jezelf af te dalen. Om stapje voor stapje de franjes van het leven in Nederland, de meningen van anderen en zeker ook die van jezelf achter je te laten. Om bij jezelf te komen en daarmee te zijn. Van daaruit kan je bepalen op welke wijze je verder wilt, welke keuzes je wilt gaan maken en vanuit welke waarden je wilt gaan leven. De bedoeïnen met wie wij door de woestijn trekken zijn daarbij een mooie spiegel. Zij zijn levenskunstenaars als het gaat om alles met aandacht, in harmonie en pure eenvoud te doen.

Bezinningsreis in stilte

Elk voor- en najaar trekken Caroline en ik met een groep door de Wadi Rum woestijn in Jordanië. Deze woestijn staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De uitgestrekte vlaktes worden omlijst door indrukwekkende rotspartijen. Er zijn nog steeds sporen te vinden in de ruige droge valleien van de karavanen die jaren geleden met goederen richting Petra trokken: het knooppunt tussen zuid, oost, west en noord. In dit historische gebied trekken wij met de bedoeïnen en hun kamelen elke dag in stilte naar een nieuwe overnachtingsplek met telkens weer een waanzinnig uitzicht. Een prachtig decor voor een bijzondere reis. Wil je een indruk van de reis? Bekijk ons filmpje, gemaakt onderweg.

Impressie Woestijnreis

 

Op ontdekking

Het doel van deze reis is een pas op de plaats te maken in ons vaak hectische en drukke leven. De stilte en leegte van de woestijn helpt jou om terug te komen bij essentiële vragen over wie je bent, waar je voor staat, hoe je vorm wilt geven aan jouw leven. Elke dag bieden wij verschillende oefeningen aan die jou daarbij helpen.
Overdag lopen wij in stilte. ’s Avonds kan je je verhalen delen met de groep bij het kampvuur. Niks moet en heel veel mag. Het gaat om jouw reis en dus om wat voor jou belangrijk en fijn is. Het is ook genieten, je laten verwonderen, jezelf tegen komen, elkaar ontmoeten en plezier maken.

Programma van de reis

We starten onze reis in Aqaba, de enige stad in Jordanië die aan de kust is gelegen. De eerste 2 dagen is er gelegenheid om ‘te landen’ en elkaar beter te leren kennen. Overdag genieten van het rustige strand bij een beachclub en ’s avonds in de stad tussen alle bedrijvigheid van deze Arabische stad. We maken een start met het verkennen van wat er nu speelt in je leven, waar je aandacht voor wil en het formuleren van persoonlijke aandachtspunten.
De derde dag begint onze tocht door de woestijn. Met jeeps rijden we naar het grensgebied tussen de rode en witte woestijn. Daar staan de bedoeïnen met hun kamelen op ons te wachten. We trekken met name door de meer rustige witte woestijn. Het ritme van de dag ziet er telkens hetzelfde uit. Elke ochtend en avond een oefening. Overdag lopen we in stilte. De niet-lopers onder ons kunnen zich ook mee laten wiegen op de rug van een kameel. ’s Middag en ’s avonds wordt er een heerlijke maaltijd op een vuurtje klaargemaakt. ’s Avonds maken we een kampvuur, wisselen we verhalen uit, maken we muziek of is er tijd voor jezelf. Slapen doen we op een matje onder de sterrenhemel.

Na 4 dagen woestijn vertrekken we aan het einde van de dag richting Petra, de uitgehakte verlaten stad uit kalksteen die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De laatste dag zijn we terug in Aqaba. We sluiten onze reis af met een feestelijk eten waarbij we stil staan wat de reis voor een ieder heeft gebracht.
Naast de 4 daagse woestijnreis in combinatie met Petra organiseren we ook een reis waarin wij 6 dagen door de woestijn trekken. Dag 3 in de woestijn is dan een rustdag. Op de zesde dag keren wij weer terug naar Aqaba.

 

Ga je mee?

Of je nou man of vrouw bent, oud of jong bent, of je in een lastige situatie zit of je gewoon zin hebt om een week helemaal aan jezelf te besteden. Alles kan. Als jij jezelf een week echt centraal wilt stellen, je los wilt komen van dagelijkse verplichtingen, meer bij jezelf wilt komen en zin hebt in avontuur, geef je dan op voor deze bijzondere ervaring.

Data van de eerstvolgende woestijnreizen:

29 oktober – 9 november 2019 (vrouwenwoestijnreis)

9 -16/19 november 2019 (mannen en vrouwen)

7 – 14/17 maart 2020 (mannen en vrouwen)

19 – 28 maart 2020 (vrouwenwoestijnreis)

* Omdat vluchtschema’s wisselen zijn bovengenoemde data richtlijnen. De vertrekdata kunnen een paar dagen afwijken van de genoemde data.

 Ik wil hier meer van weten

 Wil je meer specifieke informatie? Heb je vragen? Wil je een brochure aanvragen? Of wil je de reis boeken?