06 - 25 007 457 info@alexandrarakemann.nl

Jaartraining: “De poort naar het vrouwenparadijs”

Diep in onszelf verlangen we naar die diepe verbinding met onszelf, waarin we voelen dat alles stroomt, waarin we onszelf een prachtig, goddelijk wezen voelen waarin we de wereld open, kwetsbaar, zacht stralend en sensueel tegemoet treden, zonder schaamte of terughoudendheid. Dat is hoe wij vrouwen werkelijk en wezenlijk zijn. Dan staan we in onze kracht. Wanneer wij vanuit dit diepere weten en vanuit deze wijsheid ons verbinden met onszelf en met anderen, dan hebben we de wereld zoveel te bieden.

In verbinding met je Vrouw-Zijn

De training gaat over het her(vinden) van een diepe verbinding met jezelf waardoor je je ook dieper kunt gaan verbinden met je partner en/of je kinderen. De training gaat over verzachten. Je mag je op je gemak gaan voelen met jezelf. Je mag je thuis gaan voelen in je eigen lichaam. Dat valt niet altijd mee. Vaak zit er afkeer op (delen van) ons lichaam. Jouw lichaam is jouw tempel, maar vaak gaan we niet zo met haar om. Het is noodzakelijk dat we ons eigen lichaam werkelijk gaan bewonen. Dat we ons thuis voelen in ons lijf. Dat we contact maken met elk deel van ons lichaam.  In onze essentie zijn we onschuldig, puur, stromend en liefdevol en hebben we hier ook herinnering aan. Dit weer kunnen ervaren en toelaten is bevrijdend en helend voor ons hele systeem.

fotografie: Mos Schuttinga

    fotografie: Mos Schuttinga

De weg van Zelfliefde

Ik geef deze training in de eerste plaats voor alle vrouwen die er naar verlangen om hun eigen grootsheid te leven, vanuit verbinding, vrijheid, wijsheid en authenticiteit.

Ik geef deze training voor alle vrouwen die zijn misbruikt in hun leven, in welke vorm dan ook, en hier in een diepe laag in willen helen. De training is lichaamsgericht en vraagt daarom wel om een zekere vorm van (zelf)bewustzijn en ervaring met lichaamsgericht werken.

Ik geef deze training voor alle vrouwen die zich onzeker voelen over zichzelf of over hun lichaam. De enige manier om hierin te helen is naar mijn idee via de weg van zelfliefde. De media is er voor een groot deel de oorzaak van dat wij vrouwen zo onzeker zijn geworden. Of we zijn te dik, of onze borsten zijn te groot of te klein, of te slap.  Elk putje, rimpeltje, vetrolletje moet gladgestreken. Zodra je grijze haren hebt tel je niet meer mee in de maatschappij en alle haren moeten eigenlijk ook het liefst meten maar geëpileerd of weggeschoren. Het gaat hier louter over economisch gewin, want we zijn onweerstaanbaar in onze uniciteit. Zodra een vrouw in haar kracht staat vind ik haar prachtig. Ik zie dan werkelijk niet of ze voldoet aan de geldende culturele norm, ik zie alleen die vrouw wiens ziel door haar huid heenschijnt. Een vrouw die haar licht laat stralen. Een woest aantrekkelijke vrouw.

Ik geef deze jaartraining voor alle vrouwen die zich alleen en eenzaam voelen. Wij worden niet opgevoed met het beeld dat vrouwen te vertrouwen zijn, dat je op elkaar kunt leunen, dat je elkaar kunt steunen en helpen en dat je niet elkaars concurrent bent. We zijn snel geneigd om onszelf met andere vrouwen te gaan vergelijken en de strijd aan te gaan. Ook hier mogen we mee ophouden. Het dient onszelf niet en het dient het vrouwzijn niet.

Het is een hele weg om onszelf en anderen weer te gaan zien als heilig, onschuldig, puur, waardevol en om los te komen van de mediabeelden en de daarbijbehorende normen, die altijd ergens achter in je hoofd je willen doen geloven dat je geluk maakbaar is. Maar dit is wel de weg van Zelfliefde en daarmee de weg naar leven vanuit vrijheid, wijsheid, verbinding en authenticiteit.

 Sistercirkel 

We vormen met elkaar een sistercirkel. Kenmerkend voor een sistercirkel is dat iedereen elkaar onvoorwaardelijk accepteert vanuit liefdevolle aanwezigheid. Je roddelt niet over elkaar en je hoeft ook niet elkaars vriendinnen te zijn of te worden. Niemand wordt uitgestoten of buitengesloten. Alle vrouwen in de cirkel zijn je spiegels. Soms spiegelen ze die facetten in jezelf die je zelf lastig vindt en waar je je daarom van hebt afgescheiden. Alle afgescheiden delen mag je in de ogen gaan zien. We komen samen zo in vroeger tijden de priesteressen bijeen kwamen in de tempel. In de tempel blijft niets verborgen of onuitgesproken. De tempel dient schoon te blijven hoe lastig de confrontatie met deze sister ook is. Alle sisters zijn spiegels van jezelf maar ook van het collectief en de collectieve wonden. Dit mag in het licht van bewustzijn komen waardoor het kan transformeren en jij als mens anders in het leven komt te staan.

Ons herinneren wie we zijn

De weg naar het vergeten weten, naar onze oorspronkelijke blauwdruk, is intuïtief. We zijn pioniers. De kracht van pure liefde zijn we vergeten en mogen we ons weer gaan herinneren. Hoe kunnen we via ons lichaam de pure goddelijke liefde door ons heen laten stromen en anderen hierin aanraken? We weten het niet meer, en de tijd is gekomen om deze weg in te slaan, als ware avonturiers. Wat gebeurt er als we de controle loslaten en we ons openen voor het mysterie van het leven?

Thema’s die voorbij komen in de jaartraining:

 • Liefdevol verbinding maken met je lichaam
 • Je thuis voelen in je eigen lichaam en deze ervaringen opslaan in je systeem als nieuwe imprints.
 • Verbinden met je baarmoeder. Aanspreken van de wijsheid van je baarmoeder.
 • Verbinden met je yoni en opgeslagen pijn in dit gebied vrijmaken. Nieuwe imprints opdoen.
 • Helen in de moederlijn
 • Helen in de vaderlijn
 • Integreren van donker en licht (Lilith en Eve)
 • Verzachten in aanwezigheid
 • Je intuïtie en impulsen volgen
 • Contact met je chakra’s en leren luisteren naar je chakra’s
 • Contact maken met wat zich wil ontvouwen in jouw leven, met je verlangen
 • Je levensenergie (seksuele energie) voelen stromen
 • Bewust worden en bevrijden van oude patronen en vastgezette pijn, trauma’s en emoties
 • Werken met het thema schuld en schaamte
 • Leven met de maancyclus

    fotografie: Mos Schuttinga

In de training maken we gebruik van dans, het medicijnwiel, de sjamanendrum, trancereizen, opstellingen, energiewerk, massage, visualisaties, meditaties, aanraking, rituelen, kundalini yoga, lichaamswerk.
Lees hier wie en wat mij inspireert.

Even Yang wat op een rijtje

 • De deelnemers worden begeleid door Alexandra Rakemann.
 • De groep wordt mede gedragen door Sira Baars, Madeleine van Hemert en Debbie von Hebel. Zij ondersteunen Alexandra in het bieden van een veilige bedding.
 • De jaartraining bestaat uit 3 blokken van 3 dagen inclusief avondprogramma. Van woensdag 18:30 uur tot vrijdag 16:00 uur.
 • De data voor 2018/2019 zijn: 26, 27 & 28 sept, 28, 29 & 30 nov., 30, 31 januari & 1 februari 2019.
 • Bijdrage voor de jaartraining is 650 euro exclusief 21% btw.  Bijdrage voor het waanzinnig lekkere eten en de overnachting bij De Hof voor de hele periode is 450 euro exclusief 6% btw. Dit is inclusief alle maaltijden. Er wordt gewerkt met veel groenten en kruiden uit eigen tuin. De maaltijden zijn vegetarisch en werkelijk zintuigenstrelend. Inclusief koffie, thee, fruit en ander lekkers. Inclusief een 2-persoons kamer. Toeslag 1-persoonskamer is 10 euro per nacht excl 6%. Toeslag toeristenbelasting 1.30 per nacht. Totale bijdrage voor de jaartraining inclusief alles: 1271,30 euro.
 • Early bird: bij aanmelding vóór 26 augustus krijg je 10% korting, dat is 65 euro netto.
 • Aanbetalen van 250 euro bij aanmelden van de jaartraining. Zonder aanbetaling ben je niet verzekerd van een plek. Restitutie van de aanbetaling is niet mogelijk
 • De groep is minimaal 8 personen en maximaal 16 personen.
 • Locatie: Hof van Axen, Witteveen, Drenthe. Ik kan mijzelf in Drenthe geen mooiere en betere plek wensen dan de Hof van Axen. De eerste keer dat ik De Hof betrad was ik meteen verkocht. Dit is zo’n goed verborgen plek waar je volledig loskomt van de bewoonde wereld.  Al decennia lang komen mensen van over de hele wereld naar deze krachtplek voor spirituele opleidingen, ceremonies, rituelen etc. Een sprookjesplek, middenin de natuur, waar je de elven ziet ronddwalen onder het groot groen hoefblad. ’s Ochtends loop je zo vanuit je bed het zwemmeer in dat grenst aan het terrein en waar verder niemand komt. Just lovely ….

Ervaringen van deelnemers 

 

“Alexandra, wat heb je deze ochtend prachtig neergezet. Wat ben je in je element en geef je ruimte om in de diepere essentie van ons vrouwzijn te geraken. Van wild tot etherisch, het mocht er allemaal zijn in veiligheid en liefdevolle aandacht”.

– Arda

“Op en top Alexandra. Je weet vrouwen mee te nemen naar nieuwe velden. Wat was het superfijn in de vrouwenkring en met jou als begeleidster. Na 2 uur kijk ik iedereen weer in de ogen en zie ik zoveel meer leven, zachtheid. Ik voel me lichter en helder”.
– Caroline

“Bij Alexandra is alles verrukkelijke limonade voor de ziel. Haar rust, speelsheid, oervertrouwen en kundigheid zorgt voor een voedend, veilig samenzijn”.
– Hanneke

Ik meld me aan voor de Vrouwen-jaartraining
Bezig met versturen