06 - 25 007 457 info@alexandrarakemann.nl

Jaartraining: “Jezelf openen voor de liefde”

Diep in onszelf verlangen we naar die diepe verbinding met onszelf, waarin we voelen dat alles stroomt, waarin we onszelf een prachtig, goddelijk wezen voelen waarin we de wereld open, kwetsbaar, zacht stralend en sensueel tegemoet treden, zonder schaamte of terughoudendheid. Dat is hoe wij vrouwen werkelijk en wezenlijk zijn. Dan staan we in onze kracht. Dan hebben we de wereld zoveel te bieden. Wanneer wij vanuit dit diepere weten en vanuit deze wijsheid ons verbinden met anderen kan er werkelijk transformatie plaatsvinden.

Onschuldig en puur

De training gaat over het her(vinden) van een diepe verbinding met jezelf waardoor je je ook dieper kunt gaan verbinden met je partner en/of je kinderen. De training gaat over verzachten. Je mag je op je gemak gaan voelen met jezelf. Je mag je thuis gaan voelen in je eigen lichaam. Dat valt vaak niet mee. Vaak zit er afkeer op (delen van) ons lichaam. Het is noodzakelijk dat we ons eigen lichaam werkelijk gaan bewonen. Dat we ons thuis voelen in ons lijf. Dat we contact maken met elk deel van ons lichaam. Schaamte, afkeer, walging of ontkenning zijn kwaliteiten die niet horen bij onze oorspronkelijke blauwdruk. In onze essentie zijn we onschuldig, puur, stromend en liefdevol.

fotografie: Mos Schuttinga

    fotografie: Mos Schuttinga

Heilige seksualiteit

Het mag in de jaartraining ook gaan over onze seksualiteit en sensualiteit. Voel je die nog stromen? Hoe zou je je eigen seksualiteit beleven als deze vrij zou zijn van alle verwrongen beelden die we hierover opgedrongen krijgen? Hoe zou het zijn om los te komen van deze verwrongen beelden, van gevoelens van schaamte en schuld? Hoe zou het zijn om je eigen seksualiteit te kunnen beleven vanuit een heiligheid, vanuit puurheid en vanuit onschuld? Dit onderzoek gaan we met elkaar aan in de jaartraining omdat de tijd gekomen is  dat we onszelf hiervan bevrijden en nu met  #me too lijkt het actueler dan ooit.

 Sistercirkel 

We vormen met elkaar een sistercirkel. Kenmerkend voor een sistercirkel is dat iedereen elkaar onvoorwaardelijk accepteert vanuit liefdevolle aanwezigheid. Je roddelt niet over elkaar en je bent ook niet elkaars vriendinnen. Niemand wordt uitgestoten of buitengesloten. Alle vrouwen in de cirkel zijn je spiegels. Soms spiegelen ze die facetten in jezelf die je zelf lastig vindt en waar je je daarom van hebt afgescheiden. Alle afgescheiden (ziels)delen mag je in de ogen gaan zien. We komen samen zo in vroeger tijden de priesteressen bijeen kwamen in de tempel. In de tempel blijft niets verborgen of onuitgesproken. De tempel dient schoon te blijven hoe lastig de confrontatie met deze sister, en daarmee met je eigen wonden, ook is. Alle sisters zijn spiegels van jezelf maar ook van het collectief en de collectieve wonden. Dit mag in het licht van bewustzijn komen waardoor het kan transformeren en jij als mens anders in het leven komt te staan.

Ons herinneren wie we zijn

De weg naar het vergeten weten, naar onze oorspronkelijke blauwdruk, is intuïtief. We zijn pioniers. De kracht van pure liefde zijn we vergeten en mogen we ons weer gaan herinneren. Hoe kunnen we via ons lichaam de pure goddelijke liefde door ons heen laten stromen en anderen hierin aanraken? We weten het niet meer, en de tijd is gekomen om deze weg in te slaan, als ware avonturiers. En ons te openen voor het mysterie van het leven.

Ik wil in het begeleiden van vrouwen niet het ene verhaal inruilen voor het andere verhaal. Ik weet niet hoe wijsheid, of herinneringen, of gevoelens precies tot ons komen. Ik weet wel dat bevrijding impliceert dat we ons juist losmaken van de verhalen en de identificaties; Dat we deze mogen overstijgen. We mogen hierin onze eigen ontdekkingsreis doen en ons laten leiden door onze eigen persoonlijke ervaringen. We mogen de grenzen van ons bewustzijn steeds meer oprekken om te ervaren hoe dit ons ruimte geeft in ons leven waardoor we veel beter om kunnen gaan met angst, verdriet, pijn en teleurstelling. Simpelweg omdat we leren hoe we hier niet aan vast hoeven te houden. En dat geeft levensvreugde. Wat hierin een voorwaarde is, is dat we ons openstellen voor het mysterie van het leven, zonder dit te willen bevatten, want het laat zich niet bevatten. En dan is daar ineens magie en vangen we een glimp op van wie we in essentie werkelijk zijn.

Thema’s die voorbij komen in de jaartraining:

 • Liefdevol verbinding maken met je lichaam
 • Je thuis voelen in je eigen lichaam en deze ervaringen opslaan in je systeem als nieuwe imprints.
 • Verbinden met je baarmoeder. Aanspreken van de wijsheid van je baarmoeder.
 • Verbinden met je yoni en opgeslagen pijn in dit gebied vrijmaken. Nieuwe imprints opdoen.
 • Helen in de moederlijn
 • Helen in de vaderlijn
 • Integreren van donker en licht (Lilith en Eve)
 • Verzachten in aanwezigheid
 • Je intuïtie en impulsen volgen
 • Contact met je chakra’s en leren luisteren naar je chakra’s
 • Contact maken met wat zich wil ontvouwen in jouw leven, met je verlangen
 • Je levensenergie (seksuele energie) voelen stromen
 • Bewust worden en vrij maken van oude patronen en vastgezette pijn, trauma’s en emoties
 • Werken met het thema schuld en schaamte
 • Leven met de maancyclus

    fotografie: Mos Schuttinga

In de training maken we gebruik van dans, het medicijnwiel, de sjamanendrum, trancereizen, opstellingen, energiewerk, massage, visualisaties, meditaties, aanraking, rituelen, kundalini yoga, lichaamswerk.
Lees hier wie en wat mij inspireert.

Even Yang wat op een rijtje

 • De deelnemers worden begeleid door Alexandra Rakemann.
 • De groep wordt mede gedragen door Lilian van Drie. Zij ondersteunt  Alexandra in het bieden van een veilige bedding.
 • De jaartraining bestaat uit 10 dagen. We starten en eindigen met een weekend. Tussen beide weekenden zitten 6 zondagen. In het eerste weekend en op de losse zondagen komen we bijeen van 10:00 uur tot 17:00 uur. In het laatste weekend hebben we op zaterdag ook avondprogramma tot 22:00 uur. We komen, de zomerperiode uitgezonderd, maandelijks bij elkaar.
 • De data voor 2018 zijn: 27 en 28 januari, 25 februari, 25 maart, 22 april, 3 juni, 1 juli, 9 september, 6 en 7 oktober 2018.
 • Bijdrage is 750 euro exclusief 21% btw, inclusief koffie, thee, fruit en ander lekkers.
  Early bird bij aanmelding voor 15 december 2017 € 675 exclusief 21% btw en voor vrouwen met een minimum loon. Betaalregeling is dan mogelijk in overleg.
 • Aanbetalen van 250 euro bij aanmelden van de jaartraining. Restitutie van de aanbetaling is niet mogelijk.
 • De lunch gaat volgens het potluck-principe om de kosten zo laag mogelijk te houden.
 • Er is twee keer een betaalde lunch op zondag en een diner op de laatste zaterdag. Extra kosten ongeveer 25,- euro
 • De groep is maximaal 15 personen.
 • Locatie https://www.landvaneen.nl/het-paradijsje in Surhuizum. Een prachtige, stille, spirituele plek die ligt in het bekkengebied van een pingomeer dat nog stamt uit de IJstijd . Een krachtige oerplek die letterlijk vanuit haar bekken bedding geeft. Het mag zo zijn.

Ervaringen van deelnemers 

 

“Alexandra, wat heb je deze ochtend prachtig neergezet. Wat ben je in je element en geef je ruimte om in de diepere essentie van ons vrouwzijn te geraken. Van wild tot etherisch, het mocht er allemaal zijn in veiligheid en liefdevolle aandacht”.

– Arda

  Alexandra
  Lilian

“Op en top Alexandra. Je weet vrouwen mee te nemen naar nieuwe velden. Wat was het superfijn in de vrouwenkring en met jou als begeleidster. Na 2 uur kijk ik iedereen weer in de ogen en zie ik zoveel meer leven, zachtheid. Ik voel me lichter en helder”.
– Caroline

“Bij Alexandra is alles verrukkelijke limonade voor de ziel. Haar rust, speelsheid, oervertrouwen en kundigheid zorgt voor een voedend, veilig samenzijn”.
– Hanneke

Ik meld me aan voor de Vrouwen-jaartraining
Bezig met versturen