06 - 25 007 457 info@alexandrarakemann.nl

Vrouwenintensive 

De Vrouwenintensive is, zo het woord al doet vermoeden, bedoeld voor alleen vrouwen. Tijdens deze week maken we verbinding met onze vrouwelijke essentie, met onze zachte vrouwenkracht. Geen kracht vanuit overleven, wie is de sterkste, ik en jij, goed en kwaad. Nee, kracht vanuit zachtheid, vanuit mildheid, vanuit vrouwenenergie, zodat wij ons weer kunnen verbinden met elkaar. Deze kracht mag de wereld in worden gebracht, ze heeft haar hard nodig.

Zachte vrouwenkracht

Deze kracht aanboren is geen vanzelfsprekendheid. Wij Westerse vrouwen zijn gewend aan een maatschappij die wordt geregeerd door mannenenergie. Ook als wij zelf aan het roer staan. Vaak doen we dat ook vanuit deze mannenenergie, want we weten niet beter. En tegelijkertijd weten we wel beter, alleen zijn we het vergeten. En we mogen het weer wakker maken in onszelf. De enige manier om dat te doen is door ons weer met ons lichaam te gaan verbinden. Hier ligt alle wijsheid in besloten. Dit kunnen we doen door al onze zintuigen aan te spreken en ons hoofd thuis te laten liggen. We mogen weer voelen, ruiken, proeven, ‘sensen’, luisteren, kijken met verwondering, stil worden, afdalen in onszelf.

 

 

Voor sommige vrouwen voelt het samenzijn met andere vrouwen als thuiskomen, voor andere vrouwen is het vreselijk eng, is er wantrouwen en weerstand en diep van binnen ook een verlangen naar een veilig samenzijn zonder concurrentie, verraad of geroddel. Van oudsher kwamen vrouwen samen in cirkels om van elkaar te leren en bij elkaar te rusten. De verbindende kracht van de cirkel is helend en wezenlijk in onze ontwikkeling als moderne vrouw van de 20e eeuw. Wij mogen ons gaan verbinden met de zachtheid en de oerkracht in onszelf die gericht is op verbinding en in harmonie samenleven, zonder dat wij onszelf weggeven. Wanneer wij dit werkelijk gaan doen zal het door onze ogen gaan schijnen en kunnen wij bergen verzetten.

Hoe ziet de week er uit?

De Vrouwenintensive duurt 5 dagen. In deze 5 dagen zijn we gericht op verzachten, voelen, zakken in ons lichaam, aanboren van onze innerlijke wijsheid en ons vergeten weten. We maken gebruik van (begeleide) meditatie, mindfulness, kundaliniyoga, tantra, sjamanisme, trancedans, lichaamswerk, massage en aanraking.
Vrouwenenergie betekent ook stromen, creativiteit, chaos, loskomen van structuren. Dat betekent dat alle werkvormen hierop gericht zijn, zoals: dansen, mantra’s zingen, intuïtief schilderen, zweethutsessie (afhankelijk van de locatie), trancereizen, visualisaties, stiltedag, samenzijn rond het vuur.

Programma

De Vrouwenintensive vindt meestal plaats in mei/juni.
Maandag: aankomst in de ochtend tussen 10:30 uur en 11:00 uur, welkom, kennismaking, lunch, werkvormen, diner, avondprogramma.
Dinsdag: Zweethutceremonie. Dit neemt de hele dag in beslag. ’s Avonds hebben we een feestmaal en zitten we rond het vuur.
Woensdag: Lichaamsgerichte werkvormen gericht op voelen, ervaren en verzachten. Ook avondprogramma.
Donderdag: Stiltedag en ritueel in de natuur. ’s Avonds onze laatste avond.
Vrijdag: Dag van stilstaan, loslaten en opnieuw verbinden. Om 16:00 uur gaan we weer uit elkaar. Verzacht, verbonden met ons lichaam en veel meer in onze kracht.

De Hof van Axen

  • De week vindt plaats op een prachtige locatie ergens in de bossen van Drenthe. Er wordt vegetarisch gekookt.
  • De midweek kost 695,=. Dat is inclusief 4 overnachtingen in een gedeelde kamer voor 2 personen, alle (h)eerlijke biologische maaltijden, koffie, thee, koek, fruit, zweethutceremonie, trance-reis, begeleiding van alle werkvormen, creatieve materialen.
  • Alleen op een kamer is mogelijk onder bijbetaling van € 10,= per nacht.
  • De intensive wordt met hart en ziel begeleid door Alexandra Rakemann met mogelijk één of twee dragers voor een veilige bedding.

Je vrouwelijke essentie

De Vrouwenintensive is een reis van voelen, weer verbinding maken met je lichaam, met wie je werkelijk bent, met je vrouwelijke essentie. Het is een reis van jezelf openen, huilen, verzachten, lachen, weerstand, overwinningen, verdieping, liefde, vrijheid, spelen, verwondering en verstilling. Het wordt een week om nooit te vergeten. Een ervaring die het verschil kan maken.

Ik meld me aan voor de Vrouwen-retraite
Bezig met versturen