06 - 25 007 457 info@alexandrarakemann.nl

Opleiding Meesterlijk Coachen

Sinds 2015 ben ik als opleider verbonden aan de Academie voor Zijn. De opleiding Meesterlijk Coachen van De Academie staat geregistreerd als erkende post HBO opleiding. Meesterlijk Coachen integreert de nieuwste psychologische inzichten met tijdloze wijsheidstradities. We werken vanuit de waarden warmte, waarachtigheid, wijsheid en welzijn.
In deze coachopleiding leer je hoe je kunt coachen vanuit wijsheid en hoe je de ander kunt begeleiden in het aanboren van deze wijsheid. Wanneer je eenmaal hebt ervaren hoe het is om te coachen vanuit een niet-weten, wordt coachen verrassend eenvoudig. De antwoorden liggen namelijk altijd in de ander besloten. Als meesterlijk coach begeleid je de ander in het zelfonderzoek dat leidt tot de bevrijdende antwoorden. Hoe fijn is dat!

Coachen is als dansen

Waarschijnlijk ken je de momenten waarop alles klopt, jij lekker in je vel zit en het leven vanzelf lijkt te gaan. Je kent vast ook momenten waarop dat anders is. Verrassend genoeg kun je hier veel invloed op hebben. Zowel bij jezelf als bij anderen. Bij de opleiding Meesterlijk Coachen leer je doorzien dat persoonlijke problemen vaak worden veroorzaakt doordat wij ons identificeren met een gedachte of een emotie of ons hier volledig op fixeren. Je leert hoe je de ander kunt begeleiden in het loskomen hiervan waardoor er weer ruimte ontstaat, er andere antwoorden naar je toekomen, wijsheid zich kan ontvouwen en het leven weer kan stromen. Coachen wordt dan dansen. Na de opleiding kun je aan de slag als zelfstandig coach.

Meesterschap is jezelf als instrument inzetten

In deze opleiding sta jij als mens centraal. Onderzoek heeft aangetoond dat de belangrijkste beïnvloedbare factor voor succesvolle coaching jijzelf bent. Het zwaartepunt in deze opleiding ligt bij jou als mens en dat is wellicht even wennen. Hoe jij aanwezig bent in het moment bepaalt de kwaliteit van de coaching en niet zozeer jouw kennis van de verschillende modellen. Meesterschap in coachen gaat verder dan vaardigheden, methoden en kennis. Het is de kunst dit alles te integreren en situationeel toe te passen. Je leert hoe je kunt coachen vanuit een houding van warmte, waarachtigheid en niet-weten. Er is moed voor nodig om een gesprek te begeleiden vanuit een oprecht niet-weten. En het is elke keer weer wonderbaarlijk om te ervaren hoe er dan ineens ruimte kan ontstaan bij de ander en er zich uit onverwachte hoek antwoorden aandienen. Dit is wat wij verstaan onder wijsheid. Dat maakt transformatie mogelijk. Coachen wordt hier bevrijdend werken en jij bent hierin het instrument.

Wat leer je allemaal?

Je krijgt psychologisch inzicht in het gedrag en de ontwikkeling van mensen.
Je leert effectiever communiceren.
Je leert beter omgaan met weerstand en moeilijke situaties.
Je leert mensen te helpen door naar de kern te gaan.
Je leert coaching te integreren in jouw dagelijkse praktijk.
Je vormt een stevige basis om als coach aan de slag te gaan.

Onze ambitie is je op te leiden tot topcoach

Meesterlijk Coachen bied ik aan in samenwerking met De Academie. Het is een opleiding met diepgang, gegeven door topcoaches die het vak leven. Je gaat zelf ervaren wat echt werkt! De opleiding is praktisch en je krijgt ruimte voor het volgen van je eigen pad, voor experimenteren, fouten maken en plezier. Binnen een jaar kun je de opleiding afronden en ontvang je een post HBO diploma. Na de opleiding kun je je laten certificeren tot erkend coach of counselor bij diverse beroepsverenigingen. Met Meesterlijk Coachen groei je als mens en als coach. Deze opleiding brengt jouw persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling.

Meesterlijk Coachen start 2x per jaar

De opleiding bestaat uit drie jaar, met ongeveer tien contactdagen per jaar. We starten in februari en september.

Het eerste jaar, Zelfrealisatie, draait om jouw persoonlijke ontwikkeling richting zelfrealisatie. We komen elke maand een dag bijeen. Je doet zelfonderzoek naar jouw diepste zijn. Tevens leer je het te integreren in het dagelijks leven en werk. Omdat jij als coach het instrument bent, moet je jezelf goed leren kennen en weten hoe je dit kunt inzetten.

Het tweede jaar, De Kern van Coachen, bestaat uit modules van twee dagen. In dit jaar leer je hoe je eenvoudig diepe verandering begeleidt in het zijn van mensen.

Het derde jaar, De Magie van Coachen, begint met een intensive van drie dagen. Daarna komen we om de maand een dag samen voor verdieping. In dit jaar ontdek je hoe je anderen kunt bijstaan in hun zelfonderzoek en tot zelfrealisatie laat komen.

Gedurende de gehele opleiding word je persoonlijk begeleid door jouw opleider, zoveel als jij nodig hebt.

 

Daarnaast bestaat de opleiding uit:
– Twee praktijkdagen
– Intervisie met medestudenten
– Het lezen van literatuur
– Het uitvoeren van zes volwaardige coachtrajecten
– Het schrijven van beschouwingsverslagen
– Een zelfassesment
– Een interactieve workshop en een eindgesprek
– Een feestelijke afsluiting

Heb je alle onderdelen voldoende afgerond en een positieve beoordeling gekregen? Dan ontvang je een door Stichting Post Hoger Onderwijs Nederland erkend post HBO diploma, en ben je gekwalificeerd om je aan te sluiten bij diverse beroepsverenigingen zoals NOBCO, LVSC, ST!R en ICF.

De totale kosten voor deelname zijn €12.000,- Je kunt per jaar betalen, wat neer komt op €4000,- per jaar. Dit is inclusief locatie en lunch. En exclusief aanschaf van literatuur. Er wordt geen BTW in rekening gebracht.

Meer informatie, opgave en aanmelding kun je doen via de site van de Academie.